Kerstkuiertocht 27 dec 2011

Kerstkuiertocht in Hieslum, 27 dec 2011

Na een maandenlange verbouwing in de Hieslumer kerk was het eindelijk zover dat de opening met rasse schreden dichterbij kwam. Vele vrijwillige handen hebben uren en uren tijd doorgebracht in de kerk om het resultaat zo optimaal mogelijk te maken.
Ook is er tegelijkertijd een werkgroepje bezig geweest om de kerstkuiertocht te organiseren en aan te sturen. Al wekenlang zijn groot en klein aan het zingen, dames aan het kostuumnaaien en vele anderen aan het voorbereiden geslagen.
Hieslum was op 27 december al vroeg in rep en roer. Met man en macht werd er door groot en klein gewerkt om alle locaties voor elkaar te maken. ’s Avonds nog werden er auto’s met honderden lichtjes langs de route gereden. 
Hieslum was klaar voor het spektakel!
Met een groep van ongeveer 300 mensen liep iedereen achter Jozef, Maria en de ezel aan langs de met kaarsen en vuurkorven verlichtte route. Onderweg toneel, zang en gezelligheid.
Wachtend op de komst van Herodes werd er getrakteerd op koek en chocola. Op de terugweg sprak een engel ieder aan, werd er prachtig gezongen door de Hieslumer jeugd en volgde de groep de drie wijzen op weg naar het koningskind in de kribbe. In de herberg, waar op de heenweg geen plaats was voor Jozef en Maria, speelde een blazers ensemble prachtige kerstliederen.
Eenmaal bij de stal aangekomen lag daar het kind, gewikkeld in doeken, in een kribbe met de warmte van schapen om zich heen. Jozef en Maria ontvingen daar de gaven van de drie wijzen en de wijze woorden van de herders.
Na een versnapering in de tent in het centrum van Hieslum werd de kuiertocht voortgezet in de kerk van Hieslum. Zangers, zangeressen, de Hieslumer jeugd en dominee Groeneveld heropenden de verbouwde kerk met vrolijke muziek, prachtige liederen en gezegende woorden in een prachtige zangdienst.
Mede dankzij het bijzonder mooie weer, de sfeervolle verlichting en de vele mensen die aanwezig waren kunnen we terugkijken op een goed geslaagde kuiertocht voor het dorp en een geweldige start voor de Stichting Behoud Kerk Hieslum i.o.
Hieslum, 27 december 2011.
(foto’s: Jan v.d. Stap)