Tserkepaed 2010

Tsjerkepaad en openmonumentendag in Parrega en Hieslum

Op 11 september 2010 wordt in het kader van de Openmonumentendag eemn CULTURELE WANDELING georganiseerd ten bate van de restauratie van het Vermeulenorgel van Parrega.

De culturele wandeling start om 13:00 in café ‘de Harmonie’ in Parrega en zal om ongeveer 17:00 daar eindigen. De wandeling is circa 8 km; u loopt onder begeleiding in een groep. Als eerste gaat u naar de kerk van Parrega waar u een korte uitleg krijgt over de historie van dit gebouw met zijn veertiende eeuwse toren. Verder zal – alleen op deze dag – de jonge amateur archeloog, Hielke Rein Koopmans, zijn bijzondere vondst, een zeldzame gouden munt ‘Ecu d`OR de la Chaise’ van Philip de VI, tentoonstellen.

De wandeling gaat daarna over de brug richting Hieslum, waar kunshistoricus Paul Fluttert u tal van bijzonderheden over de kerk en het dorp zal vertellen.

Op de terugweg vanaf Hieslum wandelt u naar de zorgboerderij van de famillie Jansen, waar u wordt ontvangen met een korte presentatie over dit bijzondere bedrijf. Bij deze boerderij wordt u in roeibootjes over de vaart gezet voor de wandeling terug naar het café.

Onderweg zult u nog enkele verassingen tegenkomen.

Het inschrijfgeld voor deze culturele wandeling bedraagt €10 per peroon en komt geheel ten bate van de restauratie van het Vermeulenorgel van Parrega. Voor wie dit wil zal er bootvervoer met de kleine historische rondvaartboot de Kenau naar het café mogelijk zijn tegen een extra vergoeding van €2.50 per persoon (ter plekke te voldoen).

Deelname aan deze wandeling is geheel voor eigen risico. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding, want vol is vol. Er zijn 50 beschikbare plaatsen dus wees er snel bij! U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na ontvangst krijgt u instructies gezonden hoe u door overmaking van het inschrijfgeld uw aanmelding definitief kunt maken. Ook kunt u zich aanmelden bij Anneke Koopmans, telefoon 0515-579659.