Sportclubs

De afscheidskampeerparty

De afscheidskampeerparty

Op dinsdagavond 13 juli ging rond kwart voor tien de deurbel. Of ik een foto wilde nemen van de vijf meisjes uit groep 8. Dat was even schakelen want kwam net terug van een zwaar orgelconcert in Bolsward.

Lees meer

Herinneringen aan Durk Bleeker

Herinneringen aan Dirk Bleeker

Mijn ouders, Auke de Jong en Akke van der Baan zijn in 1921 getrouwd, en vader werd landarbeider op Hieslum, Montjepolle de nu onbewoonde boerderij, achter Joh. Zijlstra.
Ze kregen in 1922 een zoon Yke genaamd, en moesten hun biezen pakken. Vader vroeg waarom, die boer zei, je hebt nu een jongen en die zit straks in mijn appel en perenbomen. Ik denk dat het jaloersheid is geweest want ze hadden zelf geen kinderen.

Lees meer

Oorlogsherinneringen 2

 

1943 lancaster ed589

 

 

In de nacht van 12 op 13 mei 1943 tegen middernacht, stortte een Engelse bommenwerper neer in het dorpsgebied van Hieslum, dichtbij de boerderij waar nu Herre Heeres woont.

Lees meer

It Stalt

It Stalt
In de vorige Pinfisker stond een oproep om verhalen over het stalt, dit i.v.m. het opknappen van de walkant in het kader van het Friese merenproject.
Sinds mensenheugenis zijn de stalten in Parrega aanwezig. Er zijn nog een aantal dorpsbewoners die het stalt regelmatig gebruiken maar de meeste mensen kijken er niet naar om.
 

Lees meer